Blog

Zastosowanie ceramiki w restauracjach



Restauracje to miejsca, w których naczynia siłą rzeczy zużywają się szybko - nieustannie przenoszone z miejsca na miejsce, myte ręczne lub w zmywarkach, czy wreszcie niszczone przez nieostrożnych klientów. Częstokroć właściciele takich placówek zmuszeni są wybierać pomiędzy funkcjonalnością a atrakcyjnym wyglądem użytkowanych naczyń. Dlatego doskonałym pomysłem będzie zaopatrzenie restauracji w ceramikę bolesławiecką, która łączy w sobie wytrzymałość i estetyczne piękno.

Najważniejsze zalety ceramiki z Bolesławca

Ceramika z Bolesławca to nieśmiertelny klasyk, cieszący się niesłabnącą popularnością zarówno w Polsce, jak i zagranicą. Na jej sukces składa się wiele różnych czynników. Wśród nich przede wszystkim wyróżnia się wyjątkowy design, którego nie sposób pomylić z żadnym innym - wykonywane ręcznie specyficzne krągłe naczynia zdobione są wzorami zarówno tradycyjnymi, jak i w duchu modernistycznym, lecz nigdy nietracącymi swego niepowtarzalnego charakteru. Ta jedyna w swoim rodzaju estetyka będzie stanowić cenny dodatek do każdej restauracji, a uniwersalność wzorów sprawi, że naczynia będą doskonale uzupełniać niemal każdy rodzaj wystroju wnętrza.

Oprócz zalet estetycznych ceramika z Bolesławca cechuje sie zaskakującą wytrzymałością - jest wysoce odporna na częste użytkowanie, mycie w zmywarce czy podgrzewanie w kuchence mikrofalowej, a także na czyszczenie silnymi środkami chemicznymi. Czyni ją to idealnym wyborem wyposażenia restauracji i jadłodajni - czyli miejsc, w których naczynia są nieustannie myte i użytkowane.


Zróżnicowane zastosowanie ceramiki z Bolesławca

Nasz sklep oferuje bogaty wybór zestawów ceramicznych o różnorodnym zastosowaniu. Znajdą u nas Państwo zarówno pełne zestawy obiadowe i serwisy do kawy oraz herbaty, jak i pojedyncze kubki, filiżanki czy cukiernice, a nawet żaroodporne naczynia do pieczenia. Jesteśmy przekonani, że niepowtarzalny urok ceramiki z Bolesławca uszlachetni każdy lokal, a jej wytrzymałość pozwoli na użytkowanie poszczególnych naczyń przez długie lata.


Wróć do bloga